Dantes Fantasibubblor

dantes fantasibubblor

Publicerat:

Tillagningstid:

Det bubblar i magen! Varm kolasås, choklad och färska bär. Mums!

Ingredienser

“Fantasibubblor”

  • 400g
    Vit choklad
  • strössel, att dekorera med
  • Guldfärg (eventuellt), att dekorera med
  • 1st
    kladdkaka
  • 400g
    Färska bär (jordgubbar, hallon, blåbär eller annat gott)

Hälls på

  • ca 4dl
    varm kolasås

Servering

  • färska bär

Verktyg

  • 1st
    Stans, 4 centimeter i diameter.

Så lagar du

  1. Smält vit choklad. Antingen över vattenbad eller i omgångar i mikrovågsugnen. Låt temperaturen sjunga till ca 32-35°C. Är den för kommer all choklad samlas i botten av platssfären. Och är den för kall är det svårt att få chokladen att täcka hela sfären.
  2. Häll i choklad i sfären så att det når upp till ca ⅓ av sfärens höjd. Skaka/snurra runt så att alla sidor på sfären täcks. Nu är det viktigt att vända sfären var 30e sekund i ca 5 minuter. Detta för att chokladväggen ska bli jämntjock. Sätt sedan sfären i frysen, fortsätt snurra var 30e sekund i ytterligare ca 5 minuter.
  3. Låt vara i frysen i 30-40 minuter. Ta sedan ut chokladsfären ur plastsfären. De första gångerna jag försökte mig på att göra dessa hade jag inte tillräckligt med tålamod - jag slavade med att vända sfären och jag lät den inte vara i frysen tillräckligt länge. Då var det svårt att få ut sfären hel från plastsfären.
  4. Dekorera sfären genom att pensla på smält vit choklad och genom att strössla strössel på den smälta chokladen. Här är det fantasin som sätter gränsen! Jag använde mig också av sprayfärg och chokladsås för att dekorera sfärerna.
  5. Förvara sfärerna i kylen tills det är dags för servering.
  6. Stansa ut små runda kladdkakebitar. Jag använder mig av en stans som är ca 4 centimeter i diamater. Värm botten på en upp- och nedvänd skål. Detta kan du göra i ugnen eller med en gasolbrännare. Smält sedan ett tillräckligt stort hål på chokladsfären för att kladdkakan med fyllning ska kunna täckas av sfären.

Montering/Servering

  1. Värm kolasåsen.
  2. Placera en kladdkakebit på en tallrik. Lägg på några bär. Sätt över chokladsfären.
  3. Vid servering häller du på varm kolasås. Då kommer den vita chokladen att smälta. Servera med bär!

Dela det här receptet med dina vänner!