Dantes fattiga skogsriddare med färska bär och grädde

Fattiga riddare

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

En frukost- och mellanmålsklassiker som går utmärkt att laga när du är på äventyr! Ta med pannkakssmet och grädde i termos.

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    ägg
  • 3msk
    vetemjöl
  • 1tsk
    socker
  • 2dl
    mjölk
  • 1krm
    salt
  • 50g
    smör att steka i
  • 4-6skiva(or)
    ljust bröd (eller gårdagens vetelängd)
  • ca 3dl
    skogsbär
  • ca 2dl
    vispad grädde

Så lagar du

  1. Vispa ägg och mjölk tillsammans med saltet och sockret i en bunke.
  2. Tillsätt mjölet och vispa tills smeten är klumpfri och jämn. Häll upp pannkaksmeten i termos.
  3. Vispa grädde och häll i termos.
  4. Doppa brödskivorna i smeten.
  5. Hetta upp smör i en gjutjärnspanna. När smöret smält, bubblat och sedan tystnat är det rätt temperatur för att börja steka riddarna. Stek i någon minut på varje sida tills de är ordentligt frasiga och gyllenbruna.
  6. Servera med vispad grädde och gärna nyplockade bär direkt från skogen! 

Dela det här receptet med dina vänner!