Fixarfesten - Dantes guldtårta

Dantes Guldtårta

Publicerat:

Tillagningstid:

När jag tog fram detta recepten utgick jag ifrån vad jag tror att Babben och David hade gillat. Och jag är övertygad om att dem inte skulle hejda sig från att tillsammans äta upp hela denna makalöst goda chokladtårtan! Den är bäst i test, helt enkelt!

Ingredienser

10 - 12portioner

Chokladtårta

  • 3st
    ägg
  • 3,5dl
    strösocker
  • 2dl
    mjölk
  • 5dl
    vetemjöl
  • 2,5dl
    kakao
  • 1,5tsk
    bakpulver
  • 1,5tsk
    bikarbonat
  • 200g
    smält smör
  • 2dl
    vatten
  • 1tsk
    salt

Kladdkaka

  • 2st
    ägg
  • 2,5dl
    strösocker
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • 4msk
    kakao
  • 1dl
    vetemjöl
  • 100g
    smör
  • salt

Italiensk maräng

  • 3dl
    strösocker
  • 1,5dl
    vatten
  • 5dl
    äggvita

Så lagar du

Kladdkaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält smöret
  3. Rör ner ägg och socker
  4. Blanda alla torra ingredienser och blanda ner i smeten
  5. Häll i smeten i en smörjd och brödad form
  6. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter

Chokladtårta

  1. Sätt ugnen på 160°C, över- och undervärme.
  2. Smält smöret
  3. Vispa ägg och socker tills det blir ett vitt skum.
  4. Häll i mjölken&vattnet.
  5. Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott och vänd ihop till en homogen smet.
  6. 5. Häll i smeten i en smörjd och brödad form och baka i ugnen i 35-40 minuter.

 

Italiensk maräng

  1. Värm upp strösocker och vatten till 120-121°C. När sirapen kommer upp i ca 108-110°C är det dags att börja vispa äggvitan i en alldeles ren bunke till ett hårt skum.
  2. När sirapen är 121°C häller du i den i en tunn stråle i marängsmeten samtidigt som du hela tiden vispar.
  3. Vispa tills marängen svalnat helt. Nu bör den vara så pass fast att du kan vända bunken upp- och ned.

 

Montering

  1. (Valfritt, stansa ut mitten av kladdkakan och chokladkakan och fyll med röda linser)
  2. Lägg kladdkakan i botten. Smeta på kolasåsen och häll på kolakulorna och hallonen. Smeta på lite av den italienska marängen. Lägg resten av marängen i spritspåse.
  3. Lägg på chokladtårtan försiktigt. Täck hela i italiensk maräng. Spritsa snyggt, spritsa med guldfärg och garnera med chokladklubborna och hallon.

Dela det här receptet med dina vänner!