Dantes Påskmidsommarjultårta
Publicerat:
2022-04-11Tillagningstid:
Dante blandar tre olika årstider i sin tårta. Tårtan passar till alla årstider.
Ingredienser
- 1stTårtbotten, delad i tre delar
Fyllning
- 1,5literHårt vispad vispgrädde, spritsbar
- 500gJordgubbssylt
- 200gPåskägg, små, pappret ska vara avpillat
- 1paketVaniljkräm (jag använde mig av färdigköpt)
Dekoration
- Skumtomtar
- 1stPåskhare i choklad
- 2dlPåskägg med avpillade skal
- ca 500gFärska jordgubbar
Salt kolasås
- 200gStrösocker
- 3dlSirap
- 3dlVispgrädde
- ca 1tskSalt
Verktyg
- 1stVarm spik
- 1stDressingbehållare
- 1stStans eller en liten skål
- 1stTyll, för att spritsa
Så lagar du
- Börja med att göra kolasåsen. Karamellisera socker. När det blivit karamell, dvs sockret har smält och blivit gyllenbrunt, häller du i vispgrädden och sirapen. Låt koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt.
- Låt svalna. Gör sedan två hål med en varm spik i påskharen. Fyll med kolasås. Jag använde mig av en dressingsbehållare för att fylla påskharen.
- Dela jordgubbarna i skivor.
Montering
- Gör ett hål i mitten av tårtbottnen med en stans eller liten skål. Hålet ska fyllas med påskägg.
- Montera tårtan. Första lagret ska vara med vaniljkräm och andra lagret med vispgrädde, jordgubbssylt och färska jordgubbar. Täck sedan hela tårtan med vispgrädde och spritsa snyggt med en tyll. Dekorera tårtan med påskägg, påskharen, skumtomtar & jordgubbar.
- Smaklig spis!