Dantes Påskmidsommarjultårta

Dantes Påskmidsommarjultårta

Publicerat:

Tillagningstid:

Dante blandar tre olika årstider i sin tårta. Tårtan passar till alla årstider.

Ingredienser

  • 1st
    Tårtbotten, delad i tre delar

Fyllning

  • 1,5liter
    Hårt vispad vispgrädde, spritsbar
  • 500g
    Jordgubbssylt
  • 200g
    Påskägg, små, pappret ska vara avpillat
  • 1paket
    Vaniljkräm (jag använde mig av färdigköpt)

Dekoration

  • Skumtomtar
  • 1st
    Påskhare i choklad
  • 2dl
    Påskägg med avpillade skal
  • ca 500g
    Färska jordgubbar

Salt kolasås

  • 200g
    Strösocker
  • 3dl
    Sirap
  • 3dl
    Vispgrädde
  • ca 1tsk
    Salt

Verktyg

  • 1st
    Varm spik
  • 1st
    Dressingbehållare
  • 1st
    Stans eller en liten skål
  • 1st
    Tyll, för att spritsa

Så lagar du

  1. Börja med att göra kolasåsen. Karamellisera socker. När det blivit karamell, dvs sockret har smält och blivit gyllenbrunt, häller du i vispgrädden och sirapen. Låt koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt.
  2. Låt svalna. Gör sedan två hål med en varm spik i påskharen. Fyll med kolasås. Jag använde mig av en dressingsbehållare för att fylla påskharen.
  3. Dela jordgubbarna i skivor.

Montering

  1. Gör ett hål i mitten av tårtbottnen med en stans eller liten skål. Hålet ska fyllas med påskägg.
  2. Montera tårtan. Första lagret ska vara med vaniljkräm och andra lagret med vispgrädde, jordgubbssylt och färska jordgubbar. Täck sedan hela tårtan med vispgrädde och spritsa snyggt med en tyll. Dekorera tårtan med påskägg, påskharen, skumtomtar & jordgubbar.
  3. Smaklig spis!

 

Dela det här receptet med dina vänner!