Fixarfesten - Dantes smaskiga spökburkar

Dantes smaskiga spökburkar

Publicerat:

Tillagningstid:

Läskigt gott! Här går det att experimentera, gör precis vilka färger du vill genom att byta ut karamellfärgerna eller toppingen mot din favorit!

Ingredienser

Pannacotta med hallonsmak

  • 2dl
    vispgrädde
  • 2msk
    strösocker
  • 1,5st
    gelatinblad
  • 0,5dl
    hallonsaft
  • några droppar
    karamellfärg, röd

Hallonlock

  • 1dl
    hallonsaft
  • ½st
    gelatinblad

Pannacotta med flädersmak

  • 2dl
    vispgrädde
  • 0,5dl
    flädersaftkoncentrat
  • 2st
    gelatinblad
  • 2msk
    strösocker
  • några droppar
    karamellfärg, gul

Fläderlock

  • 1dl
    flädersaft
  • ½st
    gelatinblad

Pannacotta med blåbärssmak

  • 2dl
    vispgrädde
  • 2msk
    strösocker
  • 1,5st
    gelatinblad
  • ½dl
    blåbärssaft
  • några droppar
    karamellfärg, blå

Blåbärslock

  • 1dl
    Blåbärssaft
  • ½st
    Gelatinblad

Spökfyllning

  • Jordgubbar
  • Kolasnören
  • Lakritspipor
  • Hallonlakritsdöskallar, små och stora
  • Strössel

Så lagar du

Panacotta

  1. Lägg gelatinbladen i blöt.
  2. Koka upp vispgrädden tillsammans med strösockret och ge det ett uppkok.
  3. Dela upp smeten i tre skålar. Häll i de olika safterna, gelatinblad och karamellfärg i de olika skålarna. Häll upp i syltburkar med lock.

Locken

  1. Koka upp de olika safterna. Blanda ner gelatinblad. Låt kyla ner till ca 30 grader innan du häller de i de olika syltburkarna.

Servering

  1. Garnera med godis, frukt och vad du nu tycker är spökigt! Smaklig spis!

Dela det här receptet med dina vänner!