Dantes Svantårta

Dantes Svantårta

Publicerat:

Tillagningstid:

Det är en kungafest till säsongens sista avsnitt! Till festen har Dante gjort en supergod svantårta!

Ingredienser

Tårtbotten (blir två bottnar)

  • 4st
    Ägg
  • 4dl
    Socker
  • 6dl
    Vetemjöl
  • 2dl
    Mjölk
  • 3tsk
    Bakpulver
  • 100g
    Smör
  • 2tsk
    Vaniljsocker

Fyllning

  • 2paket
    Vaniljkräm
  • 500g
    Hallonsylt

"Svanblod"

  • 500g
    Hallonsylt
  • 1 flaska
    Röd karamellfärg

Vingar

  • 600g
    Vit choklad
  • 1 litenburk(ar)
    Guldigt pulver
  • 3liter
    Vispgrädde

Svanhuvud

  • Vit sockerpasta
  • Svart sockerpasta
  • Orange sockerpasta
  • Guldig spray

Verktyg

  • Hönsnät

Så lagar du

Receptet ger ca 16 tårtbitar

Tårtbottnar

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa formen.
  3. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  4. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  5. Smält smöret och häll i mjölken så att allt blir ljummet.
  6. Vispa ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.
  7. Grädda i 25-30 minuter. Kolla med sticka att det inte är kladdigt i mitten!
  8. Låt svalna och dela sedan varje tårtbotten i tre delar.

Svanblod

  1. Blanda hallonsylten med den röda karamellfärgen. 

Chokladvingar

  1. Smält den vita chokladen i mikron. Bred ut “vingar” på bakplåtspapper. Ställer in i kylen tills de stelnar. Pudra över guldigt pulver på vingtopparna. 

Svanhuvud

  1. Använd hönsnät att klä sockerpastan med. Lägg den vita sockerpastan till svankroppen, den svarta sockerpastan till ögon och den orange sockerpastan till näbben.

Montering

  1. Skär av tårtbottnarna på ena sidan så att det blir två raka kanter som möter varandra. Från ovan ska tårtbottnarna se ut en svankropp. 
  2. Bred sedan på vaniljkräm på det första lagret och hallonsylt på det andra.
  3. Gör ett hål med en konservburk och fyll med svanblodet.
  4. Täck sedan allting i vispgrädde och dekorera med chokladvingarna.
  5. Avsluta med att placera svanhuvudet på tårtan. Är svanhuvudet för tungt kan du skapa ett hål såsom vi gjorde i programmet och ställa svanhuvudet direkt på serveringsfatet. Hoppas svanen smakar! 

Dela det här receptet med dina vänner!