Death by chocolate cake-vegan

Death by chocolate cake-vegan.

Publicerat:

Tillagningstid:

Fullständigt magisk, vegansk chokladkaka. Rik chokladsmak i en saftig kaka, täckt med ett generöst lager krämig chokladglasyr.

Ingredienser

6 - 8portioner

Kaka

  • 250g
    vetemjöl
  • 80g
    kakao
  • 1tsk
    bikarbonat
  • 1tsk
    bakpulver
  • ½tsk
    salt
  • 2tsk
    vaniljpulver
  • 260g
    råsocker
  • 1burk(ar)
    kokosmjölk, 400 ml
  • 2tsk
    äppelcidervinäger
  • dl
    rapsolja

Till glasyr

  • 200g
    mörk vegansk choklad, hackad
  • 1 litenburk(ar)
    kokosgrädde, 2 dl

Till garnering

  • frukt, färsk
  • bär
  • choklad, riven
  • hackade nötter, rostade
  • veganskt godis

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform, ca 25 cm, lägg bakpapper i botten.

2. Blanda alla torra ingredienser till kakan.

3. Vispa ihop kokosmjölk, vinäger och olja.

4. Sikta ner de torra ingredienserna i kokosblandningen, rör till en jämn smet.

5. Häll smeten i formen, grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme.  Kakan ska vara lite kladdig i mitten.

6. Låt svalna i formen.

Glasyr

1. Koka upp kokosgrädde, ta den från plattan, lägg i chokladen och rör tills chokladen har smält. Låt svalna något tills den börjar tjockna och bred över kakan.

2. Stjälp upp kakan och bred glasyren över.

3. Garnera efter din egen smak.

Tips

Om glasyren inte tar ihop kan du späda med lite varmt vatten.

Dela det här receptet med dina vänner!