Den koppärriga gummans tofu (Mapo Doufu)

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Mapo Doufu är den kanske mest kända och populära tofu-rätten i Kina. Rätten har sitt ursprung i Sichuan vilket brukar betyda att den är mycket stark. I västvärlden brukar mängden starka ingredienser i receptet hållas nere för att bättre passa våra smaklökar.

Ingredienser

2–4 portioner

  • 400 g
    tofu
  • 1 st
    salladslök
  • 2 st
    vitlöksklyftor
  • 1 tsk
    sichuanpeppar
  • 1 msk
    matolja
  • 1 tsk
    sesamolja
  • 2 msk
    chiliolja
  • 2 msk
    chilipulver
  • 100 g
    köttfärs
  • 3 dl
    vatten
  • 1 msk
    ljus sojasås
  • 3 msk
    chilibönpasta (douban-jiang)

Så lagar du