Dhal från Sri Lanka

Dhal från Sri Lanka.

Publicerat:

Tillagningstid:

Dhal, dal eller daal, kärt barn har många namn. God att servera till ris som vegorätt eller som tillbehör till kyckling- eller kötträtter.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 1st
    gul lök
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • ½st
    röd chili
  • 1msk
    olja
  • 1tsk
    currypulver från Sri Lanka
  • 2krm
    gurkmeja
  • ca ½krm
    chilipeppar beroende på styrka
  • 5st
    curryblad
  • 1bit(ar)
    ceylonkanel
  • 250g
    röda linser
  • 5dl
    vatten
  • dl
    kokosmjölk
  • 1krm
    salt
  • 1st
    tomat

Så lagar du

1. Hacka löken och finhacka vitlök och chili. Fräs det mjukt i olja. Tillsätt currypulver, gurkmeja, chilipeppar, curryblad, en bit kanelstång och sköljda linser. Fräs ytterligare några minuter. Tillsätt 5 dl vatten. Låt sjuda under lock 10 minuter.

2. Tillsätt kokosmjölken och låt sjuda ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt. Tärna tomaten och tillsätt den. Servera med ris och ev kycklinggrytan från Sri Lanka.

Dela det här receptet med dina vänner!