Dillsmör med kol

Vispad dillsmör med kol.

Publicerat:

Tillagningstid:

Mitt favoritsmör alla kategorier! Har du inte kol hemma, eller inte vill laborera med det, så kan du ta en tesked rökessens eller rökt paprika.

Ingredienser

4portioner

  • 250g
    smör
  • 1tsk
    dillfrön
  • 1knippa(or)
    färsk dill
  • 1
    glödande kolbit
  • 1-2krm
    salt
  • 1krm
    vitpeppar
  • ½
    citron, finrivet skal och saft

Så lagar du

  1. Rosta försiktigt dillfröna i en torr panna.
  2. Smält under tiden smöret i en kastrull.
  3. Lägg i en glödande kolbit, tillsätt sedan all citron, den rostade dillen och låt svalna i kylen.
  4. Skär dillen fint och rör sedan smöret, gärna i en bunke som ligger i ett isvattenbad.
  5. Rör det tills det är fluffigt och servera till fisk.

Dela det här receptet med dina vänner!