Dipp på rostade morötter och fetaost

Dip på rostade morötter och fetaost

Publicerat:

Tillagningstid:

Superfräsch och färgglad dipp. Citronen möter morötternas naturliga sötma och tillsammans med fetaostens sälta blir det ett riktigt smakfyrverkeri.

Ingredienser

10portioner

  • 500g
    morötter, skalade i bitar
  • 3st
    vitlöksklyftor
  • 1-2tsk
    sambal oelek
  • ½tsk
    hel kummin
  • 1st
    citron, pressad
  • 100g
    fetaost
  • 100g
    naturell färskost
  • salt och olivolja

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Lägg morötter, vitlök, sambal och kummin i en ugnsform, ringla på olivolja. Rosta gyllene, det tar ca 12 minuter. Låt svalna något, peta bort skalet från vitlöken.

3. Mixa först morötterna, tillsätt citron och ev någon matsked vatten. Mixa ner ost. Smaka av med salt.

Dela det här receptet med dina vänner!