Dirty fries med pulled pork

Dirty fries med pulled pork.

Publicerat:

Tillagningstid:

Johan Åkerbergs dirty fries, perfekt geggig krossad potatis att servera som side till en hamburgare.

Ingredienser

8portioner

  • 2kg
    kulpotatis, eller liknande
  • salt till kokning
  • olja till fritering
  • 1-2dl
    BBQ-sås
  • 1-2dl
    crème fraiche
  • 1-2dl
    picklad rödlök
  • 1dl
    salladslök, finskivad
  • 1knippa(or)
    koriander, grovhackad
  • flingsalt
  • pulled pork, valfritt

Så lagar du

1. Börja med att koka potatisen mjuk i saltat vatten.

2. Sila av och låt svalna så du kan hantera dem.

4. ”Krossa” dem lätt med hand eller slev.

5. Hetta upp olja till ca 160-170°C.

6. Fritera den krossade potatisen i omgångar tills den blir gyllenbrun och krispig, se till att värma på din pulled pork samtidigt.

7. Skaka av den nyfriterade potatisen, krydda med lite flingsalt.

8. Lägg upp potatisen i skål/fat och toppa med pulled pork, BBQ-sås, picklad lök, crème fraiche, salladslök och koriander. Servera direkt.

Tips

Pulled pork går att byta ut mot något annat som till exempel chili eller vegetariskt alernativ.

Dela det här receptet med dina vänner!