Ingredienser

8 - 10portioner

  • 300g
    rökt fiskfilé, t.ex. sik, röding, öring eller lax
  • 8-10st
    mandelpotatisar (skrubbade)
  • ca 1kg
    späda grönsaker (t.ex. morot, smårovor, sockerärter, salladslök, romanesco, broccoli)
  • 200g
    smör
  • 2msk
    finhackad gul lök
  • 1msk
    finskuren gräslök
  • 1msk
    finskuren dill
  • 1msk
    färska valfria färska örter t.ex. citronverbena, lite timjan osv.
  • flingsalt, salt, grovmalen svartpeppar

Så lagar du

1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Spara lite av kokvattnet.

2. Ansa grönsakerna och skär i doppvänliga bitar. Koka dem lätt, mjuka med tuggmotsånd kvar, i lättsaltat vatten, anpassa koktiden efter respektive grönsak.

3. Smält smöret i en kastrull. Låt det bli lätt brynt, dvs få en ljusbrun färg.

4. Fördela hackad lök, gräslök och dill och örter i kopparna. Krydda med salt och peppar.

5. Häll upp smöret i 8­-10 små koppar. Späd ev med lite av det varma kokvattnet från potatisen.

6. Ställ varje kopp på en tallrik. Lägg potatis, grönsaker och bitar av fisk runt om. Strö över flingsalt. Doppa och njut!

Vi serverar Dopp i kopp med en liten bit tunnbröd, stekt över elden.

Dela det här receptet med dina vänner!