Doro Wat - etiopisk kycklinggryta

Tillagningstid:

Doro Wat - kycklinggryta

Publicerat:

Tillagningstid:

En klassisk etiopisk kycklinggryta, doro wat som serveras med hela ägg, lite picklad lök och eventuellt ångade grönsaker. Använd gärna injera som "bestick". Vill du ha ett vegetariskt alternativ kan du ersätta kycklinggrytan med linsgrytan mesir wat.

Ingredienser

4 portioner

  • 2 st
    medelstora rödlökar
  • 4 msk
    ghee (klarnat smör)
  • 2 msk
    berbere (kryddblandning)
  • 2 krm
    mald kardemumma
  • 2 krm
    svartpeppar
  • 3 st
    kryddnejlikor
  • 1 krm
    riven muskot
  • 2 klyfta(or)
    vitlök
  • 4 cm
    ingefära
  • 6 dl
    vatten
  • 1 st
    kyckling eller motsvarande mängd kycklinglår (ca. 2-2,5 kg, styckad i 10 bitar)
  • 4 msk
    rött bordsvin
  • 1 st
    lime, saften av
  • 4 st
    ägg, hårdkokta, skalade

Grönsaker till serveringen

  • 1 st
    broccoli
  • 100 g
    gröna bönor
  • salt

Så lagar du