Dragen lax

Dragen lax.

Publicerat:

En av mina favoriträtter är Pulled pork. Till midsommar tänker jag göra en variant på det, fast med lax. Pulled salmon. Det är bara så gott, enkelt och mycket snabbare tillagning. Den här rätten är lika god kall som varm. Perfekt för midsommarbuffén alltså.

Ingredienser

4portioner

  • 1bit(ar)
    laxsida, benfri
  • 1
    lime
  • efter smak
    ingefära
  • efter smak
    chili
  • efter smak
    salt
  • efter smak
    teriyakisås

Så lagar du

1. Skär snitt i laxen, fyll med riven ingefära, lime- & chiliskivor.

2. Innan man gräddar toppar man med teriyakisås och sesamfrön (om man vill). Jag kör den i ugn 225 grader tills den är just färdig, tar en kvart ungefär. Man kan även köra den på grillen under lock. Se till att det inte är för varmt bara.

3. Sedan är det bara att dela i mindre bitar, jag brukar dra med en gaffel.

Tips

En viktig grej, eftersom haven är hårt belastade, välj miljömärkt fisk, fråga i butiken om det är svårt att hitta. Om det inte finns lax så går det bra med annan, miljömärkt fisk.

Dela det här receptet med dina vänner!