Drängens öring

Drängens öring

Ingredienser

  • 1st
    Ljusnanöring
  • 1liter
    vatten
  • 1/2dl
    jodfritt salt
  • 1msk
    socker
  • 1/2
    spetskålhuvud
  • 4st
    färska morötter
  • 1st
    gul lök
  • 1dl
    vatten
  • 2msk
    smör
  • 1dl
    lingon
  • 3msk
    hembränt
  • 1msk
    socker
  • 4msk
    mild svensk getfärstost

Så lagar du

Filéa fisken men behåll skinnet. Lös fullständigt salt och socker i vatten och lägg ner filéerna. Dessa ska rimmas en timma. Blanda lingon, sprit och socker och ställ undan i en skål. Sätt ugnen på 225 grader och lägg sedan in löken. Lägg in spetskålen och morötterna efter en halvtimma. Ta ut alla grönsaker efter ytterligare en halvtimma eller när löken är mjuk.

Koka upp 1 dl vatten i en traktörpanna. Strimla kålen och löken. Lägg i smöret i det kokande vattnet och nästan direkt efter lägger du i grönsakerna och rör om rejält. Häll av vattnet nästan på en gång. Stek fisken i rikligt med smör på medelhög-hög temperatur. Servera en bit fiskfilé med kål, morötter och lite lök. Toppa med rårörda lingon och en klick getost

Dela det här receptet med dina vänner!