Drink med popcorn-rom och lime

Drink med popcorn-rom och lime.

Publicerat:

Tillagningstid:

Denna daiquiri kommer med en liten överraskning som säkert lockar till leenden på cocktailpartyt. Den kräver nämligen att du badar popcorn i rom. Oljan och saltet i popcornen löses i vätskan och ger drinken en spännande smak. Hasse Bank Johansen ligger bakom receptet, som kommer från Matmagasinet.

Ingredienser

1portioner

  • 75cl
    Havana club 3 years rom
  • 1–1½liter
    nypoppade popcorn (med salt och olja)
  • cl
    limesaft, färskpressad
  • 1
    stor näve isbitar

Sockersirap

  • 1dl
    socker
  • 1dl
    vatten

Så lagar du

Sockersirap

1. Koka upp vattnet. Häll i sockret och rör tills sockret är helt upplöst.

2. Låt kallna i kylskåp.

Drink

1. Häll upp kalla popcorn i en stor skål. Häll över 75 cl rom och rör i 1 minut.

2. Sila genom en fin sil och häll tillbaka rommen i flaskan.

3. Använd 5 cl rom per drink, det som blir över går bra att spara.

4. Blanda 5 cl rom, 2½ cl limesaft, isbitar och 2½ cl sockersirap i en shaker.

5. Skaka ordentligt och häll upp i ett stort glas.

6. Dekorera med harsyra eller annat gott kryddgrönt.

Fler recept från samma program

Romflamberad fläskkotlett (danska)

Gurka med primörer och ostkräm (danska)

Drink med rom och havtorn (danska)

Saltbakad nypotatis med libbsticke-aioli (danska)

Dela det här receptet med dina vänner!