Dubbelgod chokladpaj

Tid:

Chokladpaj.

Tid:

”Death by chocolate” kallades den här desserten när jag åt den i Kalifornien. Och visst är den mäktig, men också en dröm för chokladälskaren med sina dubbla fyllningar. Perfekt festdessert som väntar färdig i kylen.

Ingredienser

8 portioner

Pajskal

  • 100 g
    rumsvarmt smör
  • 75 g
    strösocker
  • 3 st
    äggulor
  • 200 g
    vetemjöl
  • 500 g
    torkade gula ärtor

Cheesecakefyllning

  • 100 g
    mörk choklad, 70%
  • 100 g
    mjölkchoklad
  • 3/4 dl
    vispgrädde
  • 150 g
    neutral färskost

Ganachefyllning

  • 100 g
    mörk choklad, 70%
  • ½ dl
    vispgrädde
  • 25 g
    smör

Servering

  • 2 dl
    vispgrädde
  • färska hallon

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg