Dukkah med novelloolja och bröd
![Dukkah, nöt- och kryddblandning.](/recept/_next/image?url=http%3A%2F%2Fdrupal.internal%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fstyles%2Frecipe_image%2Finternal%2Fimages%2F24079450.jpg%3Fh%3Dd1cb525d%26itok%3DK52EL8Ft&w=3840&q=100)
Publicerat:
2012-10-24Dukka är en nöt- och kryddblandning som serveras som ett tilltugg före maten. Bröd doppas i god olivolja och sedan i dukkah.
Ingredienser
6portioner
- 300gmandel och nötter, många olika sorter, t ex hasselnötter, sötmandel, valnötter och cashewnötter
- 1dlsesamfrön
- 2mskhela korianderfrön
- 2mskhel spiskummin
- 1tsksalt
Så lagar du
1. Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme. Gnid av skalet på hasselnötterna.
2. Rosta sesamfrön och kryddor på medelvärme tills det börjar knäppa och dofta.
3. Kör nötter och frön i matberedare tills det är finhackad men fortfarande små bitar. Förvara det som inte går åt i burk med tättslutande lock, men inte för länge eftersom nötter härsknar fort. I frys håller de mycket länge.
4. Doppa gott lantbröd i olivolja och sedan i dukkah. Blandningen är också god att strö över kött, fisk och sallader.