Dumplings med pumpafyllning – kava-manti

Tillagningstid:

Dumplings med pumpafyllning

Publicerat:

Tillagningstid:

Manti är en maträtt man kan variera mycket, allt ifrån degen till fyllningen till tillagningssättet. I mitt hemland Kazakstan gjorde man ofta denna fyllning under hösten och vintern, då pumpan var som godast. Vi kallar dem för kava­manti. ”Kava” betyder pumpa på uiguriska. När pengarna inte räckte till dyra råvaror som kött gjorde jag en variant med bara pumpa. / Maria Turdieva

Ingredienser

4 portioner

Deg

  • 400 g
    vetemjöl tipo 00
  • 1 tsk
    bakpulver
  • 2,25 dl
    vatten
  • 1 msk
    strösocker
  • 2 tsk
    torrjäst

Fyllning

  • 300 g
    muscat eller butternutpumpa
  • 1 tsk
    strösocker
  • 0,5 dl
    vatten
  • 200 g
    entrecôte
  • 1 tsk
    berberekrydda
  • 2,5 st
    gula lökar (ca 200 g)
  • ca 1 tsk
    salt
  • svartpeppar (efter smak)

Så lagar du