Dumplings med tre såser

Dumplings med tre såser

Publicerat:

Tillagningstid:

Dumplings är jättegott och fylls gärna med olika saker för att få till den godaste variationen.

Ingredienser

Dumplingsdeg

  • 2,5dl
    vetemjöl
  • 1dl
    varmt vatten

Kycklingfyllning

  • 150g
    kycklingbröstfilé
  • 1st
    äggvita
  • 1nypa(or)
    flingsalt
  • 2st
    salladslök
  • ¼st
    vitlöksklyfta
  • några droppar sesamolja (ca 1 krm)

Laxfyllning

  • 150g
    lax
  • 2tsk
    färsk riven pepparrot
  • 1msk
    hackad koriander
  • ½st
    äggvita
  • 1nypa(or)
    flingsalt

Salt-sur sås

  • ½dl
    soja
  • ½dl
    pressad citron

Sur-söt sås

  • 2msk
    flytande honung
  • ½dl
    risvinäger
  • 1msk
    fint riven färsk ingefära

Stark sås

  • ½dl
    fisksås
  • 1msk
    rostad chilipasta

Så lagar du

Kycklingfyllning

1. Kör kycklingen i en matberedare till en fin färs. Hacka salladslök och vitlök mycket fint.

2. Lägg färsen i en bunke och tillsätt övriga ingredienser. Blanda samman tills färsen hänger samman ordentligt.

Laxfyllning

1. Mosa laxen med bredsidan på en kniv och hacka sedan igenom färsen såatt den blir riktigt fin.

2. Tillsätt övriga ingredienser och rör runt tills färsen hänger samman ordentligt.

Dumplings

1. Häll vetemjölet i en bunke och tillsätt det varma vattnet. Arbeta ihop till en smidig deg med händerna. Kavla ut degen millimetertunt och stansa ut ringar cirka 8 cm stora.

2. Lägg lite fyllning i mitten på degcirkeln och vik ihop till en liten påse eller halvmåne. Ånga dina dumplings i en för ändamålet avsedd bambukorg (bambyvapeur) i ca 3–5 minuter.

Såser

1. Blanda ihop ingredienserna.

Dela det här receptet med dina vänner!