Dumplings med två fyllningar

Tillagningstid:

Dumplings med två fyllningar.

Publicerat:

Tillagningstid:

Har du inte testat dumplings ska du definitivt testa det här receptet! Små kryddiga asiatiska knyten är en riktig höjdare och en underbar rätt till festligare tillfällen.

Ingredienser

2–4 portioner

Dumplingsdeg, 50-60 st (halvera om du bara vill göra en fyllning)

  • 7 dl
    vetemjöl (420 g)
  • 3 dl
    vatten
  • 2 krm
    salt

Svamp- och grönkålsfyllning, 30 st

  • 200 g
    grönkål
  • 400 g
    champinjoner eller ostronskivling
  • 2 dl
    gröna linser (blötlagda)
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 1
    gul lök
  • salt och peppar
  • 1 tsk
    sesamolja
  • olja till stekning

Fläskfyllning, 30 st

  • 300 g
    fläskfärs
  • 3 cm
    ingefära
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 1
    gul lök
  • 2
    salladslökar
  • salt och peppar

Dressing

  • 4 msk
    japansk soja
  • 3 msk
    strösocker
  • 3 msk
    risvinäger
  • 2 tsk
    färsk ingefära, riven
  • 1
    vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 tsk
    sesamolja
  • 1
    grön chili, finhackad

Så lagar du