Edamamebönor med chili och ingefära

Bönsallad i skål.

Publicerat:

Tillagningstid:

Edamamebönor är perfekt som snacks eller plockmat, nyttiga och ljuvligt goda. Det är bönorna och inte själva ärtskidan man äter, genom att dra ut bönorna mellan tänderna eller klämma ut dem ur skidan med fingrarna.

Ingredienser

4portioner

  • 250g
    frysta edamamebönor i sitt skal
  • 2st
    finhackade vitlöksklyftor
  • 1msk
    riven färsk ingefära
  • 1tsk
    chiliflakes
  • 1msk
    sesamolja
  • 1-2 tsk
    flingsalt

Så lagar du

1. Koka bönorna i lättsaltat vatten i ungefär 4 minuter. Häll av de kokta bönorna i ett durkslag.

2. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i ingefära, vitlök och chili. Stek i ett par minuter och lägg sedan i de kokta bönorna. 

3. Blanda om ordentligt och lägg upp i en skål. Strö över flingsalt. 

Dela det här receptet med dina vänner!