Egyptisk BBQ-kyckling

Egyptisk BBQ-kyckling.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 1
    kyckling, ekologisk
  • 1
    citron
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 1kruk(or)
    persilja
  • 1kruk(or)
    koriander
  • salt och svartpeppar
  • olivolja

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Skär kycklingen mellan brösten men inte hela vägen genom. Bryt upp så att kycklingen blir platt.

3. Riv över citronskal och vitlök. Pressa juicen och krydda med salt och svartpeppar på båda sidor. Ringla lite olivolja på båda sidor av kycklingen.

4. Lägg på en plåt, strö över persiljestjälkar och baka i ugn under aluminiumfolie till en innertemperatur på 70 grader vid lårbenet.

5. Ta ut och låt svalna en aning. Grilla över direkt glöd på båda sidor för rikligt med färg och smak.

6. Klipp i bitar vid servering och vänd runt i grovskuren persilja och koriander. Smaka ev. av med lite salt och svartpeppar.

Dela det här receptet med dina vänner!