Elliots kanelhjärtan

Elliots kanelhjärtan på björkstubbe med granris.

Publicerat:

Tillagningstid:

Susanne tar hjälp av Elliot för att baka enkla och roliga recept för barn.

Ingredienser

  • 4dl
    vetemjöl
  • 1dl
    potatismjöl
  • 1krm
    salt
  • 200g
    kylskåpskallt smör
  • 1dl
    florsocker

Garnering

  • 4msk
    strösocker
  • 1msk
    kanel

Så lagar du

1. Kör alla ingredienserna till degen i en matberedare (eventuellt elvisp) eller mät upp mjöl, potatismjöl och salt i en bunke. Tillsätt sedan det kalla smöret i mindre bitar och fördela det med fingertopparna till en grynig massa. Nyp snabbt ihop till en deg och arbeta in florsockret tills degen är jämn,

2. Lägg degen i en plastpåse och låt den ligga i kylen i minst 30 minuter.

3. Sätt ugnen på 200 grader.

4. Kavla ut degen på mjölad arbetsbänk tills den är ca 2 mm tjock. Ta ut hjärtan med ett pepparkaksmått och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 6–7 minuter.

6. Blanda socker och kanel och strö kanelsockret över kakorna så fort de tagits ut ur ugnen. Låt svalna.

Tips! För att göra mjölkfri: Byt ut smöret mot mjölkfritt alternativ.

Dela det här receptet med dina vänner!