Elliots saffranskaka

Elliotts saffranskaka med hallon och grädde.

Publicerat:

Tillagningstid:

Susanne tar hjälp av Elliot för att baka enkla och roliga recept för barn. Receptet ger 8-10 bitar.

Ingredienser

  • 200g
    smör eller margarin
  • ½g
    saffran
  • 3dl
    strösocker
  • 2
    ägg
  • dl
    mjölk
  • 4dl
    vetemjöl, 240 g
  • 2tsk
    bakpulver
  • matfett till formen

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smörj och bröa en bakform med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter.

3. Smält matfettet.

4. Stöt saffran i en mortel med 1 msk av sockret. Blanda det med det smälta matfettet.

5. Vispa äggen och resten av sockret poröst. Rör ner matfettet och mjölken. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner det i smeten. Häll smeten i formen.

6. Grädda i nedre delen av ugnen i 40–45 min.

7. Låt kakan stå på ett galler i cirka 5 minuter innan kanten på formen lossas.

8. Servera gärna kakan med rårörda hallon och/eller vispad grädde.

Tips

Du kan göra receptet mjölkfritt genom att byta ut smöret mot ett mjölkfritt alternativ, mjölken mot havremjölk och grädden mot vispbar sojagrädde.

Dela det här receptet med dina vänner!