Empanadas – Argentinska piroger

Empanadas – Argentinska piroger

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

6portioner

Deg

  • 1kg
    mjöl
  • 250g
    margarin (rumsvarmt)
  • 2tsk
    torrjäst
  • 2tsk
    salt
  • 2dl
    mjölk eller vatten
  • 1st
    ägg

Fyllning

  • 600g
    nötfärs
  • 2st
    lökar
  • 1msk
    spiskummin
  • 1tsk
    svartpeppar
  • 1tsk
    salt
  • 6st
    chilifrukter eller 2 tsk Sambal Oelek
  • 3msk
    russin
  • 1msk
    mjöl + 1 dl vatten
  • 1burk(ar)
    oliver
  • 4st
    hårdkokta ägg

Så lagar du

1. Deg: Blanda ihop ingredienserna till degen väl, gärna i en assistent. Låt jäsa 1 timme.

2. Fyllning: Stek nötfärsen tillsammans med chilin och kryddorna. Lägg åt sidan.

3. Stek den finhackade löken och blanda ner den och russinen i färsen. Gör en liten redning av 1 deciliter vatten och 1 matsked mjöl och rör ner i färsen under omrörning.

4. Kavla ut degen tunt. Med hjälp av t ex en skål eller en burk, tryck ut cirklar i degen. Lägg på ena halvan av cirkeln en klick av färsen, några oliver och ett kvarts hårdkokt ägg. Vik över andra deg halvan så att en halvmåneform bildas. Tryck ihop kanten väl. Lägg på en plåt, pensla med ägg och grädda sedan i ugnen, 15 minuter i 200 grader.

Dela det här receptet med dina vänner!