Empanadas (spanska piroger)

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Den perfekta picknickmaten som är enkel att ha med sig ut. Kan antingen ätas kall eller snabbt ljummas över elden eller grillen.

Ingredienser

8–10 portioner

Deg

  • 10 dl
    vetemjöl
  • 1 tsk
    bakpulver
  • 1 tsk
    salt
  • vitpeppar (efter smak)
  • 3 dl
    mjölk
  • 3
    ägg
  • 1,5 dl
    olivolja

Fyllning

  • 500 g
    lammfärs
  • 1
    grön paprika
  • 3
    gula lökar
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 3-4 msk
    torkad oregano
  • 1 msk
    spiskummin
  • 1 msk
    paprikapulver
  • 1 krm
    chilipulver
  • salt och peppar
  • 1 dl
    russin
  • 8
    ägg
  • 10-15
    svarta oliver

Så lagar du