Enchiladas

Enchiladas

Publicerat:

Tillagningstid:

Mexikansk rätt med majsbröd som fylls och gratineras i ugnen.

Ingredienser

4portioner

  • 500 g
    nötfärs
  • 1msk
    olja
  • 1st
    finhackad gul lök
  • 1st
    pressad vitlöksklyfta
  • 1tsk
    salt
  • 1msk
    chilipulver
  • 1msk
    mald spiskummin
  • 1tsk
    oregano
  • 1dl
    vatten
  • 1paket
    tetra kidneybönor, ca 400 g
  • 8st
    tortillabröd, medelstorlek ca 20 cm
  • 2-3 dl
    finriven lagrad ost, t ex västerbottens- eller prästost

Tillbehör:

    Så lagar du

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Bryn färsen i oljan. Låt sedan lök och vitlök fräsa med tills den blir mjuk.

    2. Tillsätt salt och kryddorna och låt dem fräsa med en kort stund. Tillsätt vatten. Koka under lock cirka 10 min. Tillsätt sköljda och avrunna bönor mot slutet av kokningen.

    3. Smaka av om det behövs mer salt och kryddor.

    4. Fördela köttfärsröran över bröden och rulla ihop. Lägg dem i en smord form. Strö över den rivna osten och gratinera cirka 10 minuter tills de får fin färg.

    5. Servera med blandad sallad turkisk yoghurt och eventuellt salsa.

    Dela det här receptet med dina vänner!