Enchiladas rojas

Enchiladas rojas

Publicerat:

Variera dina fredagstacos och gör en långsam söndagsenchilada från grunden i äkta mexikansk stil. Enchilada är en fylld majstortilla med chilisåser och tillbehör och den är mycket mildare än man tror.

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

  • 0,5 liter
    vatten
  • 0,5 kg
    kycklingbröst
  • 0,5
    gul lök
  • 1
    kanelstång
  • 3
    lagerblad
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 1
    tärning kycklingbuljong
  • salt

Chilisås

  • 6
    guajillo chili, hela och torkade
  • 2
    ancho chili, hela och torkade
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 1 tsk
    oregano, torkad
  • 1
    liten gul lök
  • 1,5-2 dl
    kycklingbuljong
  • ev chilispad ur kastrullen
  • 2 tsk
    olivolja till stekning
  • salt

Till servering

  • fetaost/salladsost, smulad
  • 1 burk(ar)
    gräddfil
  • 4 msk
    röd mjölk, blandad i gräddfilen
  • 1
    gul lök, tunt skivad
  • isbergssallad eller färsk koriander, grovt hackad
  • majstortillas

Så lagar du