Endivesallad med äpple och fänkål

Endivesallad med äpple och fänkål

Publicerat:

Tillagningstid:

Enkel och nyttig förrätt som passar bra innan en tung huvudrätt.

Ingredienser

4portioner

Sallad

  • 2st
    salladshuvuden av endive
  • 1st
    liten färsk fänkål
  • 2st
    mogna röda äpplen
  • 50g
    rostade valnötter

Dressing

  • dl
    valnötsolja, alt. olivolja
  • 2tsk
    fransk senap
  • 1tsk
    flytande honung
  • 1msk
    hackad färsk persilja
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Skölj salladshuvudet torka det helt torrt. Bryt eller skär det sen i strimlor.

2. Dela äpplet och kärna ur. Skär det sen i tunna strimlor. Skär fänkålen i tunna skivor. Hacka de rostade valnötterna grovt. Blanda allt i en salladsskål, eller gör portionstallrikar om du vill servera som förrätt.

3. Blanda ihop ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar och häll över salladen.

Dela det här receptet med dina vänner!