Engelsk frukost på en plåt

Engelsk frukost på en plåt.

Publicerat:

Tillagningstid:

Skjuts in i ugnen så har du English Breakfast på en halvtimme!

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    korvar, förslagsvis chorizo eller salsicca
  • 1paket
    bacon
  • 250g
    grönkål
  • 100g
    skogschampinjoner
  • 1st
    röd lök
  • 250g
    körsbärstomater
  • 2msk
    olivolja
  • 2-3klyfta(or)
    vitlök
  • 1tsk
    flingsalt
  • efter smak
    nymald svartpeppar
  • 4st
    ägg
  • 1knippa(or)
    persilja

Till servering

  • 4skiva(or)
    rostat bröd
  • efter smak
    chilisås eller sriracha

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg korvar och bacon på en plåt eller ugnsfast form.
  3. Sätt in i ugnen i 15 minuter.
  4. Skär svampen i kvartar, halvera tomaterna, skala rödlöken och skär den i kvartar, repa grönkålen. Skala och hacka vitlöken fint.
  5. Lägg alla grönsaker i en skål. Häll på olivolja, salt och peppar. Blanda om allt ordentligt och lägg ut på plåten.
  6. Sätt in i ugnen i ytterligare 10 minuter.
  7. Gör 4 gropar och knäck i äggen.
  8. Sätt in i ugnen i ytterligare 5–10 minuter eller tills vitorna på äggen har stelnat helt.
  9. Strö över finhackad persilja och servera med sriracha och rostat bröd.

Dela det här receptet med dina vänner!