Enkel och god pastasås

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 2-3
    vitlöksklyftor
  • 1
    finhackad lök
  • 1msk
    olivolja
  • 2burk(ar)
    krossade eller hela, skalade tomater
  • 2dl
    rött eller vitt vin, t ex matlagningsvin
  • 1msk
    socker
  • 1tsk
    ca, salt
  • 1
    örtbukett, t ex 3-4 salviablad, 1 kvist rosmarin, 2-3 persiljestjälkar

Så lagar du

1. Skala, hacka och fräs vitlöken och löken mjuka i oljan i en kastrull utan att de tar

färg, ca 1 min.

2. Tillsätt tomater, vin, socker, salt och örtkrydda. Koka upp såsen under omrörning och sjud under lock 30 min. Smaka av. Ta upp och kasta örtbuketten. Servera såsen till nykokt pasta, gärna med färskriven parmesan och nymalen svartpeppar.

En skvätt vin, en gnutta socker och örter sätter extra piff på bekväma burktomater.

Dela det här receptet med dina vänner!