Enkel och god pastasås
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 2-3vitlöksklyftor
- 1finhackad lök
- 1mskolivolja
- 2burk(ar)krossade eller hela, skalade tomater
- 2dlrött eller vitt vin, t ex matlagningsvin
- 1msksocker
- 1tskca, salt
- 1örtbukett, t ex 3-4 salviablad, 1 kvist rosmarin, 2-3 persiljestjälkar
Så lagar du
1. Skala, hacka och fräs vitlöken och löken mjuka i oljan i en kastrull utan att de tar
färg, ca 1 min.
2. Tillsätt tomater, vin, socker, salt och örtkrydda. Koka upp såsen under omrörning och sjud under lock 30 min. Smaka av. Ta upp och kasta örtbuketten. Servera såsen till nykokt pasta, gärna med färskriven parmesan och nymalen svartpeppar.
En skvätt vin, en gnutta socker och örter sätter extra piff på bekväma burktomater.