Enkelt rågbröd

Tillagningstid:

Rågbröd uppskuret i skivor.

Publicerat:

Tillagningstid:

Det här saftiga och goda formbrödet är så enkelt att det inte finns någon anledning att köpa butiksbröd längre! Det kanske ser ut att vara många ingredienser, men det mesta klarar sig länge i skafferi så det är bara att köpa hem och bunkra upp. Receptet ger två limpor.

Ingredienser

  • 1 liter
    filmjölk
  • 125 g
    vetekross
  • 125 g
    rågkross
  • 1 dl
    russin
  • 1 dl
    linfrö
  • ½ dl
    solrosfrön
  • 1 msk
    bikarbonat
  • 2 tsk
    salt
  • 1 dl
    mörk sirap
  • ¼ dl
    vetekli
  • dl
    rågsikt
  • 6 dl
    vetemjöl
  • smör eller olja till formerna

Så lagar du