Enkla matjesbakelser med syrad röd lök

Tillagningstid:

Enkla matjesbakelser med syrad röd lök.

Publicerat:

Tillagningstid:

Krämiga och riktigt enkla bakelser gjorda på matjessill som du snabbt fixar med hjälp av en elvisp. Den smakrika sillen, krispigt äpple och finskt rågbröd passar perfekt i den krämiga, lätt syrliga färskoströran. Gräslök från trädgården är pricken över i:et!

Ingredienser

6 portioner

Snabbsyrad röd lök

  • 1
    röd lök, tunt skivad
  • 2 msk
    ättika, 12%
  • 1 dl
    vatten, kallt
  • 1 tsk
    salt
  • 2 tsk
    strösocker

Sillbakelser

  • 200 g
    naturell färskost
  • 2 dl
    crème fraiche
  • 4
    matjesfiléer
  • 4 msk
    stenbitsrom
  • 1
    fast äpple, syrligt
  • 4 msk
    gräslök, hackad
  • stora skivor rågbröd, gärna syrligt, av finsk typ och delade i 3

Så lagar du