Enrisrökt makrill med stekt sallad och ingefära

Tillagningstid:

Enrisrökt makrill med stekt sallad och ingefära.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4 portioner

Rökt makrill

  • 6
    stora färska makrillfiléer
  • 2 tsk
    salt
  • färskt enris

Syltad ingefära

  • 10 cm
    färsk ingefära
  • 1 dl
    vitvinsvinäger
  • 2 dl
    socker
  • 3 dl
    vatten

Citronvinägrett

  • 2 msk
    syltad citron, fint hackad (kan uteslutas)
  • 1
    citron, saften
  • 3 msk
    olivolja
  • salt, efter smak

Blomkålspuré

  • 1
    litet huvud blomkål
  • 1-2 tsk
    salt
  • 3 msk
    olivolja

Stekt sallad

  • 4
    baby gem salat
  • 2 tsk
    olivolja
  • salt

Till servering

  • 20
    sockerärtor, strimlade
  • några kvistar fänkålsdill

Så lagar du