Entrecôte i hjärtsallad

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Läckert sätt att servera det saftiga köttet med smak från den asiatiska marinaden. Serveras med böngroddar och chilimajonnäs.

Ingredienser

4–8 portioner

  • 500 g
    entrecôte

Asiatisk marinad

  • 2
    vitlöksklyftor, rivna/pressade
  • 2 tsk
    färsk ingefära, hackad
  • ½ dl
    japansk soja
  • 2 msk
    oystersås
  • 1 tsk
    honung
  • ½
    röd chili, hackad
  • ½
    lime, saften
  • salt

Tillbehör till köttet

  • 2 paket
    hjärtsallad
  • 1
    silverlök
  • 1
    citron, saften
  • ½ dl
    vatten
  • salt
  • 3 dl
    böngroddar
  • 2 tsk
    sesamolja
  • 2 tsk
    japansk soja
  • 2 dl
    majonnäs
  • 1 msk
    sriracha eller annan chilisås

Så lagar du