Entrecote weeping tiger style

Tillagningstid:

Entrecote weeping tiger style.

Publicerat:

Tillagningstid:

Många tänker på thaimat som en stor matig nudelsallad med kokosmjölk och curry men thaiköket är en guldgruva om man vill lyfta smakerna på råvaror som kanske blivit lite enahanda. Chilin, lime, fisksås, ingefära, koriander och mynta är smaker man kan längta efter när våren kommer tycker jag. Det här är en lekfullt plockig rätt att servera till ett glas iskall lemonad eller öl en vårkväll. Välj kött med omsorg. Svenskt naturbeteskött för klimatet och välhängt och marmorerat för smaken.

Ingredienser

4–8 portioner

  • 400 g
    entrecote
  • 1 msk
    ostronsås/soja
  • 1 msk
    fisksås
  • 1 tsk
    råsocker

Dippsås

  • 1 tsk
    raps- eller matolja
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 2 msk
    fisksås
  • 1 msk
    soja
  • 1 msk
    citronsaft
  • ½ msk
    råsocker
  • 1 tsk
    chiliflakes
  • 1 msk
    vatten
  • ½ msk
    majsstärkelse
  • 1 msk
    koriander, finhackad

Till servering

  • salladslök
  • koriander

Så lagar du