Eriks rödvinssås

Tid:

Rödvinssås med en träslev i gjutjärnsgryta.

Tid:

Rödvinssås över en öppen eld – ja tack! Ett tips är att koka buljongen hemma och sedan ta med den i en påse för att färdigställa såsen. Buljongen i detta recept funkar att använda som grund till andra såser. Du kan t ex blanda i grädde istället för rödvin.

Ingredienser

Buljong

  • 2 st
    schalottenlökar, grovhackade
  • 1 st
    palsternacka, hackad
  • 1 st
    morot, hackad
  • 1 st
    liten bit rotselleri, skuren i kuber, ca 2-3 cm
  • 4 msk
    smör
  • 3-4 msk
    tomatpuré
  • 5-6 msk
    rårörsocker
  • ½ dl
    balsamvinäger
  • ½ dl
    kalvfond, koncentrerad
  • 2 tsk
    japansk soja
  • 2-3 msk
    matlagningssoja
  • 1 msk
    dragon
  • 1 tsk
    rosmarin, mortlad
  • 1 msk
    trippelpeppar
  • 9 dl
    vatten
  • buljong
  • 1 liter
    rött vin
  • ca 4 msk
    majsstärkelse

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg