Eriks såser – Hot or not

Friterad sparris på spik.

Publicerat:

Tillagningstid:

Två underbara såser till buffén, en stark och en mild. Kombinera gärna!

Ingredienser

6 - 8portioner

Hot

  • 1
    grön paprika
  • 20g
    spenat
  • 1kruk(or)
    koriander
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • ½
    gul lök
  • 2
    tomater
  • ½dl
    vatten
  • 2
    jalapeños
  • 1tsk
    brun farin-socker
  • salt och peppar

Not

  • 2dl
    majonnäs
  • 1dl
    crème fraiche
  • 1dl
    riven parmesan
  • 1krm
    svartpeppar
  • 1krm
    grönpeppar, krossad
  • 1kruk(or)
    basilika

Så lagar du

Hot

Mixa allt i en mixer och häll upp i en klämflaska eller i en fin serveringsskål.

Not

Mixa allt i en mixer och häll upp i en klämflaska eller i en fin serveringsskål.

Servera gärna såserna tillsammans med Eriks Fakir-sparris

Dela det här receptet med dina vänner!