Eritreansk kycklinggryta

Eritreansk kycklinggryta

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

6portioner

  • kg
    kyckling
  • 1kg
    lök
  • ½-1dl
    stark chillisås
  • 100g
    smör
  • 1burk(ar)
    krossade tomater (400 g)
  • 2tsk
    salt
  • 1tsk
    svartpeppar
  • 2dl
    vatten
  • 8-10
    ägg

Så lagar du

1. Dela kycklingen så det blir två klubbor, vingar, bröstfiléer och ryggdelen på två eller tre delar.

2. Skölj alla delar ordentligt med ljummet vatten. Låt sen ligga i saltat vatten tills det är dags att tillaga.

3. Koka äggen, dem ska vara hårdkokta.

4. Finhacka löken. Sätt på värmen på spisen, sätt på en gryta som du häller löken i. Häll också i lite vatten. Låt löken svettas på svag värme.

5. Lägg 50 gram av smöret i grytan och låt koka upp i 15 minuter medan du rör om.

6. Häll i en burk krossade tomater och låt koka upp ytterligare 15 minuter med du rör om.

7. Häll ner så mycket chillisås som du gillar i grytan och späd med lite vatten, fortsätt rör om lite då och då.

8. Sila av saltvattnet från kycklingdelarna och lägg i grytan.

9. Tillsätt efter några minuter resten av matfettet.

10. Späd med lite mer vatten och låt stå och kokas upp medan du fortsätter röra om då och då.

11. Krydda sist med svartpepparn, och lägg försiktigt ner de kokta äggen i grytan som får puttra fem till tio minuter. Sen är det klart!

Dela det här receptet med dina vänner!