Espresso tonic

Espresso tonic.

Publicerat:

Tillagningstid:

Piggar upp i vintermörkret! Spetsa gärna drinken med apelsin- och saffranssyrup för en julig touch.

Ingredienser

1portioner

  • 1
    dubbel espresso
  • 200ml
    tonic
  • is

Apelsin- och saffranssyrup, ca 2,5 dl

  • 2,5dl
    färskpressad apelsinjuice (ca 4 apelsiner)
  • ¼dl
    råsocker
  • 0,25g
    saffran

Så lagar du

1. Fyll ett glas med is.

2. Häll tonic över isen så att det fyller ungefär två tredjedelar av glaset.

3. Gör en dubbel espresso.

4. Sakta och försiktigt häller du över espresson i glaset så att det siktar sig.

5. Spetsa gärna med apelsin- och saffranssyrup för en julig touch.

Apelsin- & saffranssyrup

1. Kör apelsinerna i en juicecentrifug eller pressa för hand. Sila bort fruktköttet.

2. Tillsätt apelsinjuicen och sockret i en kastrull. Värm upp på svag värme.

3. Rör om ordentligt tills sockret har smält. Temperaturen bör inte överstiga 60 grader, det ska alltså inte koka. Vid varmare temperatur blir fruktjuicen besk.

4. Blanda ner saffran när sockret har smält helt. Ta bort från värmen och låt svalna.

3. Häll upp i glasflaska. Förvara i kylskåp.

Tips! Använd som ingrediens i drinkar eller på egen hand med bubbelvatten eller tonic.

Dela det här receptet med dina vänner!