Estofado – Argentinsk pastarätt
Tillagningstid:
Ingredienser
6 portioner
- 1½ kgnötkött (rulle t ex saltkött)
Såsen
- 1 stlök, hackad
- 2 stmorötter, hackade
- 1 stgrön paprika, strimlad
- 1 ströd paprika, strimlad
- 5 klyfta(or)vitlök, finhackade
- 5 dlkrossade tomater
- 1 msktomatpuré
- 2 dlrödvin
- 5 dlvatten
- 1 tsksocker
- oregano
- basilika
- salt
- svartpeppar
Så lagar du
1. Stek köttet i olja i stekpanna, salta och peppra. Lägg i gryta.
2. Såsen: Bryn grönsaker i olja i stekpanna, låt svettas 5 minuter. Lägg i gryta över köttet.
3. Häll därefter i grytan resten av ingredienserna. Koka upp och låt sjuda/småkoka i en timme.
4. Servering: Ta upp köttet och skiva i tunna skivor. Häll över såsen, servera med pasta.