Estofado – Argentinsk pastarätt

Argentinsk estofado (gryta med pasta)

Ingredienser

6portioner

  • kg
    nötkött (rulle t ex saltkött)

Såsen

  • 1st
    lök, hackad
  • 2st
    morötter, hackade
  • 1st
    grön paprika, strimlad
  • 1st
    röd paprika, strimlad
  • 5klyfta(or)
    vitlök, finhackade
  • 5dl
    krossade tomater
  • 1msk
    tomatpuré
  • 2dl
    rödvin
  • 5dl
    vatten
  • 1tsk
    socker
  • oregano
  • basilika
  • salt
  • svartpeppar

Så lagar du

1. Stek köttet i olja i stekpanna, salta och peppra. Lägg i gryta.

2. Såsen: Bryn grönsaker i olja i stekpanna, låt svettas 5 minuter. Lägg i gryta över köttet.

3. Häll därefter i grytan resten av ingredienserna. Koka upp och låt sjuda/småkoka i en timme.

4. Servering: Ta upp köttet och skiva i tunna skivor. Häll över såsen, servera med pasta.

Dela det här receptet med dina vänner!