Ethels oförglömliga rabarberpaj

Tillagningstid:

Ethels oförglömliga rabarberpaj

Publicerat:

Tillagningstid:

Frasig smördeg fylld med rabarbermarmelad och vaniljkräm. För en av Kaparordens medlemmar väcker rätten minnen om en svunnen kärlek.

Ingredienser

4 portioner

Smördeg

  • 4 dl
    vetemjöl
  • 1 dl
    vatten
  • 125 g
    smör, kallt i kuber
  • 125 g
    smör, kallt i skivor
  • 1 dl
    uppvispat ägg till pensling

Rabarbermarmelad

  • 4 dl
    rabarber, i bitar
  • 3 dl
    syltsocker

Vaniljkräm

  • 2,5 dl
    mjölk
  • 1/2
    vaniljstång
  • 3 st
    äggulor
  • 0,75 dl
    strösocker
  • 2 msk
    maizenastärkelse
  • 25 g
    smör

Så lagar du