Etiopisk gryta med lantägg och fläsk
Publicerat:
2015-10-26Tillagningstid:
Lättlagat och inspirerande från det etiopiska köket.
Ingredienser
4portioner
Etiopisk gryta
- 400gfläskkarré
- 2mskmjöl
- 600gkålrot
- 600gmorot
- 1stcitron
- 3mskberberepasta (se nedan)
- 2msksmör
- vitt vin
Till servering
- 4stkokta ägg, ekologiska
- levainbröd
Berberepasta
- ½tskbockhornsklöver
- 1tskcayennepeppar
- 1tskpaprikapulver
- 1tsksalt
- 1tskingefära
- 1tsklökpulver
- ½tskkardemumma
- ½tskmuskot
- ½tskvitlökspulver
- 1krmkanel
- 1krmkryddpeppar
- 1mskrapsoljla
- ½dlvatten
Så lagar du
1. Värm upp en stekpanna. Rosta samtliga kryddor i lite rapsolja. Koka ur kryddor med ½ dl vatten till en pasta.
2. Tärna köttet och vänd i mjölet. Stek köttet gyllene runt om med salt och peppar. Tillsätt kryddpasta och sjud under lock i 1h.
3. Tillsätt tärnad kålrot och morot grovskuren. Sjud tills grönsaker är mjuka men spänstiga.
4. Tillsätt kokt ägg och servera med bröd.