Etiopisk gryta med lantägg och fläsk

Etiopisk gryta med lantägg och fläsk.

Publicerat:

Tillagningstid:

Lättlagat och inspirerande från det etiopiska köket.

Ingredienser

4portioner

Etiopisk gryta

  • 400g
    fläskkarré
  • 2msk
    mjöl
  • 600g
    kålrot
  • 600g
    morot
  • 1st
    citron
  • 3msk
    berberepasta (se nedan)
  • 2msk
    smör
  • vitt vin

Till servering

  • 4st
    kokta ägg, ekologiska
  • levainbröd

Berberepasta

  • ½tsk
    bockhornsklöver
  • 1tsk
    cayennepeppar
  • 1tsk
    paprikapulver
  • 1tsk
    salt
  • 1tsk
    ingefära
  • 1tsk
    lökpulver
  • ½tsk
    kardemumma
  • ½tsk
    muskot
  • ½tsk
    vitlökspulver
  • 1krm
    kanel
  • 1krm
    kryddpeppar
  • 1msk
    rapsoljla
  • ½dl
    vatten

Så lagar du

1. Värm upp en stekpanna. Rosta samtliga kryddor i lite rapsolja. Koka ur kryddor med ½ dl vatten till en pasta.

2. Tärna köttet och vänd i mjölet. Stek köttet gyllene runt om med salt och peppar. Tillsätt kryddpasta och sjud under lock i 1h.

3. Tillsätt tärnad kålrot och  morot grovskuren. Sjud tills grönsaker är mjuka men spänstiga.

4. Tillsätt kokt ägg och servera med bröd.

Dela det här receptet med dina vänner!