Eton mess
Tillagningstid:
Publicerat:
2017-08-04Tillagningstid:
En variant på marängsviss. Urenkel och somrig dessert med bär, grädde och maränger.
Ingredienser
4–6 portioner
- 1 literfärska bär av valfri sorter
- 2 dlvispgrädde
- 1 dlcréme fraiche
- 1 dlflorsocker
- ½ stvaniljstång
- 100 gmaränger
- citronmeliss
Hallonsås
- 2 dlhallon
- 2 mskljus sirap
- ½ dlströsocker
Så lagar du
Hallonsås
1. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda under omrörning cirka fem minuter. Sila ev. bort kärnor och låt svalna.
Montering
1. Dela större bär i mindre bitar.
2. Vispa grädden och blanda ned créme fraiche och florsocker. Dela vaniljstången och skrapa ned vaniljfröna i gräddblandningen. Vispa gräddblandningen fluffig.
3. Varva bär, gräddblandning och maränger i en stor skål, i portionsskålar, eller lite festligare: lägg upp i en krans på ett stort uppläggningsfat. Ringla över hallonsåsen, dekorera med blad av citronmeliss och servera.
Dryckestips
Sött, pärlande vin
Brachetto d´Acqui Braida 2015, Italien
Nr 6260, 89 kronor (37,5 cl)