Eton mess

Eton mess, marängsviss med bär, grädde och maränger.

Publicerat:

Tillagningstid:

En variant på marängsviss. Urenkel och somrig dessert med bär, grädde och maränger.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 1liter
    färska bär av valfri sorter
  • 2dl
    vispgrädde
  • 1dl
    créme fraiche
  • 1dl
    florsocker
  • ½st
    vaniljstång
  • 100g
    maränger
  • citronmeliss

Hallonsås

  • 2dl
    hallon
  • 2msk
    ljus sirap
  • ½dl
    strösocker

Så lagar du

Hallonsås

1. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda under omrörning cirka fem minuter. Sila ev. bort kärnor och låt svalna.

Montering

1. Dela större bär i mindre bitar.

2. Vispa grädden och blanda ned créme fraiche och florsocker. Dela vaniljstången och skrapa ned vaniljfröna i gräddblandningen. Vispa gräddblandningen fluffig.

3. Varva bär, gräddblandning och maränger i en stor skål, i portionsskålar, eller lite festligare: lägg upp i en krans på ett stort uppläggningsfat. Ringla över hallonsåsen, dekorera med blad av citronmeliss och servera.

Dryckestips

Sött, pärlande vin
Brachetto d´Acqui Braida 2015, Italien
Nr 6260, 89 kronor (37,5 cl)

Dela det här receptet med dina vänner!