Ett sött julbord, julskinka

På en vit och blå gammal tallrik sitter, vad som ser ut som en glaserad julskinka. Det är egentligen en rosa sockerkaka täck med marsipan, i bakgrunden står en träskål full med lussebullar.

Publicerat:

Ett roligt alternativ för den söt sugna eller för att lura någon i famljen.

Ingredienser

  • 2st
    ägg
  • 2dl
    strösocker
  • ca 3dl
    vetemjöl
  • 2tsk
    bakpulver
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • 1krm
    salt
  • 50g
    smör
  • 1dl
    mjölk
  • ca 2 tsk
    röd karamellfärg
  • Ofärgad marsipan
  • kakao
  • pepparkakor

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och bröa en rund sockerkaksform.

2. Vispa ägg, socker och karamellfärg luftigt.

3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt.

4. Vänd ner blandningen i ägg- och sockermassan.

5. Smält smöret och blanda det med mjölken och rör ner det i smeten.

6. Häll smeten i den bröade formen och grädda den i cirka 40 minuter. Kontrollera om kakan är klar med en sticka.

7. Be en vuxen om hjälp att ta ut kakan. Låt den svalna.

8. Det behövs två röda sockerkakor.

9. Placera kakorna ovanpå varandra.

10. Skär till en ”skinkform”. Det gör inget om det blir smuligt.

11. Kavla ut ofärgad marsipan till ett runt lock. Det ska vara ganska tjock, ungefär ½-1 cm tjockt.

12. Klä skinkan med marsipanlocket. Rista locket lätt med en gaffel.

13. Pudra över kakao och pensla ut pulvret.

14. Smula sönder pepparkakor och strö över.

Dela det här receptet med dina vänner!